Значение на балсуджук

Сладкарско изделие (сладък салам). Ето една рецепта: орехови ядки 250 г (2 ч.ч.) захар 200 г (1 ч.ч.) гроздова шира 1 л картофено нишесте 50 г (5 с.л.) 1. Ореховите ядки се разчупват на половинки и се нанизват на конец, на гъсто една до друга; 2. Нишестето се размива в малко студена вода и се прибавя заедно със захарта към гроздовата шира; 3. Сместа се вари до сгъстяване, като се разбърква непрекъснато; 4. Нанизът с ореховите ядки се потапя в сместа, охлажда се, отново се потапя и т.н., докато стане \"суджук\" с дебелина 3-4 см ( \"); 5. Поръсва се с пудра захар и се окачва да съхне на проветриво място; 6. Съхранява се в кутии и се консумира на резенчета.

📈

Любопитно:


Речникът разполага с 32469 термина и с 33385 описания.

Последното добавено описание е на терминът "гарез".